Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Editor’s Letter

De afgelopen maanden stonden we met The Digitalistas in een soort silent mode. Er was niks stuk, er werd niet aan de site gewerkt, het was simpelweg druk. Maar we zijn toch met meer? Nee, dat is niet helemaal meer het geval. We begonnen alweer 7 jaar geleden als modeblog, met z’n drieën. Gaandeweg viel er steeds één af door een drukke job of andere ambities. Toch besloot ik niet zomaar afstand te doen van wat altijd een beetje voelde als mijn ‘kind’. Dus zette ik de site voort, maar dan anders. Meer lifestyle, want ik was een beetje mode-moe. Het moest een inspiratiegids worden voor de leuke dingen in het leven. Gaandeweg hadden we wat contributors die vrijwillig schreven. En zoals dat dan gaat; die vliegen ook weer uit. Ondertussen bleven beauty contributor Lydia -die loyaal door bleef tikken- en yours truly over om de site ‘levend’ te houden. En toen kreeg ik het ook te druk. Te druk voor je ‘kind’? In dit geval wel, en daar schaam ik me best een beetje voor mag je weten.

Ik heb mijn kind verwaarloosd. Mijn werk als freelancer -want ja, ik werk fulltime als mode- en lifestyle journalist- houdt in dat ik voor anderen schrijf. En hoe meer dat wordt, hoe minder energie en inspiratie ik over heb om dagelijks een website te vullen met artikelen. Al is het überhaupt nooit mijn intentie geweest om van The Digitalistas een click-bait site te maken. Ik was er als ‘onliner’ al vroeg bij, heb bij diverse uitgevers gewerkt, en ik houd vol dat kwaliteit zal zegevieren boven kwantiteit. Zelfs als dit de afgelopen paar jaar anders is geweest. Tijden veranderen, en daar moet je flexibel in mee kunnen gaan. Dat betekent ook dat er hier veranderingen zullen zijn.

De focus gaat meer liggen op social, en dan met name op Instagram want dat vind ik nu eenmaal een inspirerend sociaal medium. Hoe ik het met de site verder ga aanpakken? Daar ben ik nog niet uit. Behalve dat de publicatie-frequentie afhankelijk is van wat ik daadwerkelijk wil delen. Maar, voel jij je geroepen om als contributor of guest editor jouw hersenspinsels over ‘alle leuke dingen in het leven’ op digitaal papier te zetten? Dan bied ik jou graag een podium. Mits je dat uit passie doet en een mooi verhaal wilt vertellen :) Mail naar: thedigitalistas@gmail.com

En blijf ons vooral bezoeken. Het ‘kind’ zit soms gewoon wat langer op de crèche. Maar als mamma thuis is, is het tijd voor quality time.

Cheers!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.